اینترنت (internet)
توسط مدیر اینترنت , (internet) با 0 نظر
اینترنت : internet
مخفف interconnected networks است ، که این شبکههای به هم پیوسته را باید بزرگترین سامانهای دانست که تاکنون به دست انسان طرّاحی، مهندسی و اجرا شدهاست. ریشه این شبکه عظیم جهانی به دهه ۱۹۶۰ بازمیگردد که سازمانهای نظامی ایالات متّحده آمریکا برای انجام پروژههای تحقیقاتی برای ساخت شبکهای مستحکم، توزیع شده و باتحمل خطا سرمایهگذاری نمودند. این پژوهش به همراه دورهای از سرمایهگذاری شخصی بنیاد ملی علوم آمریکا برای ایجاد یک ستون فقرات اینترنت جدید، سبب شد تا مشارکتهای جهانی آغاز گردد و از اواسط دهه۱۹۹۰، اینترنت به صورت یک شبکه همگانی و جهانشمول در بیاید. وابسته شدن تمامی فعّالیتهای بشر به اینترنت در مقیاسی بسیار عظیم و در زمانی چنین کوتاه ، حکایت از آغاز یک دوران تاریخیِ نوین در عرصههای گوناگون علوم، فناوری، و به خصوص در نحوه تفکّر انسان دارد. شواهد زیادی در دست است که از آنچه اینترنت برای بشر خواهد ساخت و خواهد کرد، تنها مقدار بسیار اندکی به واقعیت درآمدهاست.
اینترنت سامانهای جهانی از شبکههای رایانهای به هم پیوستهاست که از مجموعه پروتکل اینترنت برای ارتباط با یکدیگر استفاده میکنند. به عبارت دیگر اینترنت، شبکۀ شبکهها است که از میلیونها شبکه خصوصی ، عمومی ، دانشگاهی ، تجاری و دولتی در اندازههای محلی و کوچک تا جهانی و بسیار بزرگ تشکیل شدهاست که با آرایۀ وسیعی از فناوریهای الکترونیکی و نوری به هم متصل شدهاند. اینترنت در برگیرنده منابع اطلاعاتی و خدمات گستردهای است که برجستهترین آنها وب جهانگستر و رایانامه هستند.
طرحی محاسباتی از بخش کوچکی از شکل شبکه اینترنت. نقطهها در تصویر نشانگر آدرسهای آیپی ، و خطوط میان آنها ، نشانگر خط ارتباط بین دو آیپی است.
سازمانها ، مراکز علمی و تحقیقاتی و موسسات متعدد ، نیازمند دستیابی به شبکه اینترنت برای ایجاد یک وبگاه ، دستیابی از راه دور ویپیان ، انجام تحقیقات یا استفاده از سیستم رایانامه ، هستند. بسیاری از رسانههای ارتباطی سنتی مانند تلفن و تلویزیون نیز با استفاده از اینترنت تغییر شکل دادهاند ویا دوباره تعریف شدهاند و خدماتی جدید همچون صدا روی پروتکل اینترنت و تلویزیون پروتکل اینترنت ظهور کردند. انتشار روزنامه نیز به صورت وبگاه ، خوراک وب و وبنوشت تغییر شکل دادهاست. اینترنت اشکال جدیدی از تعامل بین انسانها را از طریق پیامرسانی فوری ، تالار گفتگو و شبکههای اجتماعی به وجود آوردهاست.
در اینترنت هیچ نظارت مرکزی چه بر امور فنّی و چه بر سیاستهای دسترسی و استفاده وجود ندارد. هر شبکه تشکیل دهنده اینترنت ، استانداردهای خود را تدوین میکند. تنها استثنا در این مورد دو فضای نام اصلی اینترنت ، نشانی پروتکل اینترنت و سامانه نام دامنه است که توسط سازمانی به نام آیکان مدیریت میشوند. وظیفه پی بندی و استانداردسازی پروتکلهای هستهای اینترنت، IPv4 و IPv6 بر عهده گروه ویژه مهندسی اینترنت است که سازمانی بینالمللی و غیرانتفاعی است و هر فردی میتواند در وظایفشان با آن مشارکت کند.
نمونه یک سایت اینترنتی www.google.com
نظر (0)